Koningsdag 2020

De tompoucenactie op Koningsdag 2020 om de locale ondernemer de Backery te steunen in de Coronacrisis is een groot succes geworden. Iedereen hartelijk dank voor het wachten en graag tot volgend jaar :)

 

Bakker Dinkelberg bereidt zich voor op Paasvee tentoon stelling

Bakker Michel Dinkelberg bakt honderden croissantjes voor de krantje/croissantje-actie met de Schager Courant tijdens de Paasveetentoonstelling.

Bakker Michel Dinkelberg van De Backery aan de Nieuwe Laagzijde in Schagen gaat in de nacht van dinsdag op woensdag honderden croissantjes maken. Zodat deze woensdagochtend, tijdens de Paasveetentoonstelling, vanaf een kraam op de Gedempte Gracht samen kunnen worden uitgedeeld met een Schager Courant.

MD2019

Bron: Schager Courant
Tekst: Mike Deutekom

De Backery verhuist naar de zonnige kant

Schagen

Het pand aan de Gedempte Gracht, een straat verder, voldeed door een aaneenschakeling van problemen niet meer aan de wensen van bakker Michel Dinkelberg (51). Daarom verhuist hij met de Backery omstreeks augustus naar het gebouw tussen restaurant Leuk! en modezaak Roos en Eef aan de Nieuwe Laagzijde. Daar wordt op dit moment hard gewerkt om een werk- en woonpand gereed te maken. Op de bovenetage komen drie appartementen; beneden kan Dinkelberg zijn gang gaan. Zowel in letterlijke als figuurlijke zin verhuist de Backery naar de zonnige kant van de Nieuwe Laagzijde. 210217MichelDinkelberg deBackery

Schaduw

De nieuwe locatie voor De Backery is er een waar de zon alle ruimte krijgt om naar binnen te schijnen. Heel anders dan het plekje in de schaduw aan de Gedempte Gracht. Dinkelberg heeft straks volop mogelijkheden met een terras. Waar klanten hun krantje kunnen lezen onder het genot van een broodje en een biologische kop koffie of thee. En waar hij zijn diverse belegde broodjes voor tijdens de lunch kan serveren. Het pand oogt huiselijk van de buitenkant. Het heeft aan de voorkant twee klapdeuren en moet nog volledig ingericht en geïnstalleerd worden. ,,Een groot voordeel”, zegt Dinkelberg. ,,Want nu hebben we helemaal zelf in de hand waar we wat willen hebben.”

Rijp

Het is voor de Schager ondernemer wennen om na ruim tien jaar naar een nieuwe locatie te verhuizen. Het huidige pand werd onderhevig aan ouderdom en veroorzaakte daardoor steeds meer problemen. ,,Dat heeft er aan bijgedragen dat ik sneller rijp ben geworden voor een verhuizing”, zegt Dinkelberg. ,,Toen ik hier als startende ondernemer binnenkwam, had ik nooit het idee om hier weg te gaan.” Het voelt voor hem toch ook wel heel goed om in het uiterste hoekje van het centrum, nabij supermarkt Vomar, te belanden. De nieuwe buren van De Backery zijn gemotiveerd om dit stuk van de stad weer onder het voetlicht te brengen. ,,Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen”, zegt Dinkelberg.

Samenwerking

,,Ik verwacht dat we heel veel gaan samenwerken. Sharon Couwenhoven, die tegenover onze nieuwe locatie de zaak Mooie Ogen gaat beginnen, komt regelmatig bij ons in de winkel. Ongetwijfeld dat we de samenwerking met elkaar gaan zoeken. Maar hoe we dat invullen, dat moet de toekomst uitwijzen.”


Foto: Marc Moussault
Tekst: Cas Broxterman
Bron:Schager Courant

Etien.nl webdesign Schagen & de kop van Noord-Holland